Πρακτική Άσκηση στο πλαίσιο του Επιμορφωτικού Προγράμματος του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ε.Μ.Π. «Επιθεώρηση και Δομική Αξιολόγηση Γεφυρών και Τεχνικών Έργων» - Επίσκεψη σε γέφυρες Αλιάκμονα και ΚΔ στην Πιερία.

Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης (εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων σε οδικές γέφυρες) του Επιμορφωτικού Προγράμματος του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ε.Μ.Π. «Επιθεώρηση και Δομική Αξιολόγηση Γεφυρών και Τεχνικών Έργων» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον κ. Ε. Σαπουντζάκη, Καθηγητή ΕΜΠ, πραγματοποιήθηκε στις 16/10/2022 επίσκεψη των επιμορφούμενων σε γέφυρα Κάτω Διάβασης στην περιοχή Μεθώνης Πιερίας και στις Οδικές Γέφυρες του ποταμού Αλιάκμονα.

Ενημέρωση πριν την έναρξη της πρακτικής άσκησης

Γέφυρα Κάτω Διάβασης στην περιοχή Μεθώνης Πιερίας

 

Ενημέρωση στον Νότιο Κλάδο Γέφυρας ποταμού Αλιάκμονα

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση και καταγραφή φθορών/βλαβών σε γέφυρα Κάτω Διάβασης (στην περιοχή Μεθώνης Πιερίας), ενώ στις Οδικές Γέφυρες του ποταμού Αλιάκμονα έγινε ξενάγηση στις γέφυρες Βορείου (προς Θεσ/νικη) & Νοτίου (προς Αθήνα) κλάδου, παρουσίαση εργασιών ανακατασκευής του Βορείου κλάδου και αναφορά σε αξιολογήσεις και δοκιμές που έχουν γίνει στο παρελθόν στον Νότιο κλάδο.

Βόρειος Κλάδος γέφυρας ποταμού Αλιάκμονα

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στους εργαζομένους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και ιδιαίτερα στον Τεχνικό Διευθυντή κ. Κ. Καλογήρου για την άρτια διοργάνωση της επίσκεψης (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή επιθεώρησης, παροχή μέσων ατομικής προστασίας για όλους τους παρευρισκόμενους και παροχή φακέλου και σχεδίων γέφυρας).

Συνοδοί πρακτικής άσκησης: Π. Πανέτσος, Ε. Σαπουντζάκης, Κ. Καλογήρου

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται επίσης προς τον κ. Π. Πανέτσο, Προϊστάμενο Παρακολούθησης και Συντήρησης των Γεφυρών και άλλων τεχνικών έργων της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», καθώς και στο τεχνικό επιτελείο της κατασκευάστριας εταιρείας ΑΒΑΞ, για τη συμβολή τους στην ξενάγηση των επιμορφούμενων στις Οδικές Γέφυρες του ποταμού Αλιάκμονα.